Sendika üyeleri, taşıdıkları dövizler ve astıkları afişlerle işten çıkarmalara tepki gösterdi. Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, belediye başkanlarının asli görevinin kendilerine yetki veren vatandaşlara hizmet üretmek olduğunu belirtti. 

EMADDER kademeli emeklilik için, Özgür Özel'in katılımıyla 'Büyük Emek Mitingi'nde buluşuyor! EMADDER kademeli emeklilik için, Özgür Özel'in katılımıyla 'Büyük Emek Mitingi'nde buluşuyor!

Yalova'da belediye çalışanlarının mağdur edildiğini savunan Yıldız, şunları söyledi:

"Yerel seçimlerden bu yana geçen 3 ayda, belediye çalışanı arkadaşlarımızın maaşları zamanında ödenmediği gibi İş Kanunu'na aykırı olarak görev yerleri değiştirilmekte. Arkadaşlarımızın ikramiyeleri, bayram paraları ve mesaileri 3 aydır ödenmiyor. 150'ye yakın arkadaşımız keyfi gerekçelerle, haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldı. Bu durum zulümdür, adaletsizliktir, insanların ekmeğiyle oynamaktır."

Belediye çalışanlarının haklarını savunacaklarını belirten Yıldız, üyelerini korumak için tüm yasal girişim ve eylemleri yerine getirmekten çekinmeyeceklerini ve üyelerinin işlerine iade edilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı