"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2596 %-0.01
36,9694 %-0.1
2.276.810 %-1.185
3.029,48 0,05
Ara
İşçi Haber Sağlık Avustralya'da omicronun sebebi partiler

Avustralya'da omicronun sebebi partiler

Yeni Güney Galler Sağlık Başkan Yardımcısı Marianne Gale'in Twitter'dan yaptığı açıklamada, covid-19 ve omicron vakalarının sebebinin partiler ve sosyal mekanlar olduğunu söyledi.

COVID-19 enfeksiyonları, Avustralya'nın en büyük kentindeki barlarda ve kulüplerde yayılıyor, bir liman partisi gezisine çıkan kişilerde bulunan temasları üç yeni Omicron varyantı vakası da dahil olmak üzere takip etmek yetkililer acele ediyor.

Yetkililer, nüfusun daha yüksek aşı seviyelerine ulaşmasının ardından şehrin Delta koronavirüs varyantını içermek için yaklaşık dört aylık bir kilitlenmeden çıktığı Ekim ayının başından bu yana Sidney'deki kısıtlamaları gevşetiyor.

Enfeksiyonlar artıyor

Yeni Güney Galler Sağlık Başkan Yardımcısı Marianne Gale, Twitter'da yayınlanan bir videoda, "Son zamanlarda daha büyük sosyal mekanlarda bulaşmanın arttığını gördük ve bu kesinlikle vakalardaki artışa katkıda bulunan bir faktör" dedi.

Sidney'deki bir pub testine katılan düzinelerce insan koronavirüs için pozitif test etti ve yetkililer, Omicron varyantı ile enfekte olup olmadıklarını görmek için genomik testlerin sonuçlarını bekliyorlar.

Günlük COVID-19 enfeksiyonları, perşembe günü 420 yeni vaka kaydeden Sidney'in de dahil olduğu Yeni Güney Galler eyaletinde kısıtlamalar hafifledikçe istikrarlı bir şekilde artıyor.

Vakalar partilerle bağlantılı

Ancak Omicron enfeksiyonlarının sayısı, Avustralya'nın ilk vakasını yaklaşık iki hafta önce bildirmesinden bu yana artmaya başladı.

Sidney parti teknesiyle bağlantılı üç vaka da dahil olmak üzere yaklaşık 50 vaka tespit edildi.

Varyant potansiyel olarak öncekilerden daha bulaşıcıdır, ancak ilk belirtiler daha hafif bir hastalığa işaret eder. Yeni Güney Galler'de COVID-19 nedeniyle hastanede yatan 151 kişiden hiçbiri Omicron varyantı ile enfekte değil.

Avustralya, çoğunlukla Mart 2020'de sınırlarını kapatma kararı nedeniyle yaklaşık 224.000 vaka ve 2.082 ölümle pandemiyi kontrol altına almada birçok ülkeden çok daha iyi bir performans gösterdi.

Ancak sınırların kapanması, vasıflı göçmen akışını keserek nüfus artışında keskin bir yavaşlamaya neden olarak işletmelerin işçi eksikliğinden yakınmasına neden oldu.

Çarşamba günü yayınlanan resmi verilere göre, geçen yıl rekor düşük seviyelere ulaşan doğurganlık oranlarında uzun süredir devam eden düşüşle eğilim daha da kötüleşti.

Bu haber Reuters’tan Türkçeye çevrilmiştir. İlgili haberin İngilizcesini okumak için tıklayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *