Aksa Gaz'ın Ceo'su Yaşar Arslan'ın malum sendika ile görüşmesi tepki topladı. Enerji İşçileri Sendikası Başkanı Mahmud Altunsoy da, Aksa Gaz'ın sendikal sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Üyelerinin menfaatini savunmayı her şeyin üstünde tutan Enerji İşçileri Sendikası, üyelerinin hakkı için şirket yönetiminin ciddiyetsizliğine rağmen güçlü duruşunu sergilemeye devam ediyor. 

Enerji İşçileri Sendikası Başkanı Altunsoy'un sendikal talepleri yönetim tarafından gözardı edilirken, Başkan Altunsoy bu duruma şu ifadelerle tepki gösterdi:

"Bu şirketin genel müdürü olan sayın Yaşar Arslan Bey, malum sendika ile görüşmek için ayağına gidiyor. Biz sizin ayağınıza geliyoruz o kadar işçinin hakkını görüşmek için, bizim karşımıza çıkmıyorsunuz.  Buradan İstanbul'dan kalkıp adamların ayağına gidiyorsunuz. Hayırdır Yaşar Bey? Nasıl bir ilişkin var bu insanlarla? 

Bu şahıs binlerce işçinin hakkını ve emeğini peşkeş çekmeye çalışıyor. Ama artık müsterih olun, hiç kimse sizin hakkınızı yiyemeyecek! 20 bin 460 TL'lik brüt ücret teklifi yaptılar. Oyun oynuyorlar bizimle. Eğer işçinin hakkını yiyecek kadar acizseniz, Allah selamet versin! Bunu sizin yanınıza bırakmayacağız.

Bayraklı ve Bilkent Şehir Hastanelerinde eylem! Bayraklı ve Bilkent Şehir Hastanelerinde eylem!

Bakın köprüden önce son çıkış. Bugüne kadar bunların karşısına çıkıp bunları dava eden, bunların peşine düşen, işçisinin yanında olan, bunların karşısına çıkıp da tek kelime söyleyen hiçbir sendika olmamıştır. İlk defa bunu yaparak tarih yazıyoruz! Sizlerle beraber ve sizlerin sayesinde...."

"Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok bizim" ifadesini kullanan Altunsoy işçilere ileri bir tarihi işaret ederek, "Size vereceğim tarihte, tüm arkadaşlarımız el birliğiyle o gün işe çıkmayacak!" dedi.

Editör: Yudum İmal