"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail ile Lübnan arasındaki gerilim tırmanıyor: Roket saldırıları devam ediyor

İsrail ile Lübnan arasındaki gerilim tırmanıyor: Roket saldırıları devam ediyor

Lübnan Hizbullahı'nın İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kenti ve çevresine düzenlediği roket saldırıları gece boyunca devam ederken, İsrail ordusu Lübnan'a hava saldırıları başlattığını açıkladı.

Lübnan Hizbullahı, sabah saatlerinde İsrail'in kuzeyine yönelik roket saldırılarına devam etti. Hayfa ve çevresinde alarm sistemleri devreye girdi. Sosyal medyada, İsrail hava savunma sistemlerinin ateşlediği füzelerin havada patlamalarının görüntüleri paylaşıldı.

İsrail ordusu, Lübnan'dan gece boyunca 115 roketin atıldığını duyurdu. Hava savunma sistemlerinin çoğu roketi engellediği, ancak Kiryat Bialik ve Aşağı Celile'deki yerleşim yerlerine isabet eden roketler nedeniyle 3 kişinin yaralandığı belirtildi. Bu saldırılarda evler ve araçlarda hasar meydana geldi.

Lübnan Hizbullahı, Gazze'deki Filistin halkına destek amacıyla Hayfa yakınlarındaki Ramat David hava üssünü hedef aldıklarını açıkladı. İsrail ordusu, Hizbullah'a ait noktaları bombalamak için hava saldırıları düzenledi.

İsrail iç cephe komutanlığı, Hayfa'da güvenlik önlemlerini artırarak eğitime ara verilmesini ve sığınakların kullanılmasını önerdi. Ayrıca, iş yerlerinin yakınında güvenli sığınak bulunduranların çalışmaya devam edebileceği bildirildi.

Son günlerde İsrail-Lübnan sınırında tırmanan gerilim, karşılıklı saldırılarla devam ederken, uluslararası toplum da bölgesel bir savaşın patlak vermesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyine de hava saldırıları düzenleyerek, çeşitli beldeleri hedef aldı. Bu saldırılara ilişkin can kaybı veya yaralanma bilgisi henüz verilmedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *