"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail'den ABD'ye saldırılara devam "garantisi" isteği: Esir mutabakatı ihlal edilirse...

İsrail'den ABD'ye saldırılara devam "garantisi" isteği: Esir mutabakatı ihlal edilirse...

Edinilen bilgilere göre, İsrail yönetimi ABD'den muhtemel "esir takası mutabakatının ihlal edilmesi halinde", Gazze Şeridi'ne saldırılara devam etmesine izin verilmesi yönünde, "garanti" talep etmeye karar verdiği öğrenildi.

Konuya ilişkin bilgiler İsrail devlet televizyonu KAN'da yer aldı. Yayımlanan haberde, Savaş Kabinesi toplantısında Tel Aviv yönetimi ile Hamas arasındaki esir takası mutabakatına ilişkin girişimlerin değerlendirildiği bilgisi paylaşıldı.

Bu kapsamda Savaş Kabinesinin Hamas ile muhtemel anlaşmada, "esir takası mutabakatının ihlal edilmesi halinde" İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarına devam etmesine izin verileceği yönünde ABD'den garanti talep etmeye karar verdiği bildirildi.

MUTABAKATA VARILMASI OLASILIĞINI AZALTIYOR

Savaş Kabinesinin oy birliğiyle aldığı bu kararın olası sonuçlarını değerlendiren adı bilinmeyen bir İsrailli yetkili, bu kararın esir takası mutabakatına varılması olasılığını azaltacağını ifade etti.

Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 3 Haziran'da Meclis Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi'nde yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı öneriye karşı çıkmıştı. Biden'ın, Gazze'ye saldırıları sona erdirme yönündeki teklife ilk tepkisini veren Netanyahu, İsrail'in önerdiği ile Biden'ın sunduğu teklif arasında "boşluklar" olduğunu öne sürerek "Esirlerin salıverilmesi için savaşa 42 gün ara verebiliriz ama savaşı durduramayız." ifadesinde bulunmuştu.

Ayrıca, aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Netanyahu'yu, ABD Başkanı Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifini kabul etmesi durumunda hükümeti devirme tehdidinde bulunmuştu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *