"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Bakan Işıkhan’dan açıklama: Emeklilik düzenlemeleri ne olacak?

Bakan Işıkhan’dan açıklama: Emeklilik düzenlemeleri ne olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yenidoğan hastalarıyla ilgili yapılan haksız kazanç iddialarını gündeme getirirken, emeklilik düzenlemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AA Editör Masası’nda gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yenidoğan Çetesi Soruşturması

Işıkhan, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla birlikte hareket ederek bebek hastalarının özel hastanelere nakledilmesi ve bu süreçte haksız kazanç sağlandığı iddialarına ilişkin yürütülen "Yenidoğan çetesi" soruşturmasına değindi. Bakan, sürecin Cimer başvurusu ile 2023’te başlatıldığını, hastanelerdeki incelemelerin ise aylar önce başladığını belirtti.

Işıkhan, iki hastanenin sözleşmelerinin iptal edildiğini ve ödemelerin durdurulduğunu açıkladı. Ayrıca, diğer hastanelerin sözleşmelerinin de feshedildiğini ve geçmiş dönem alacaklarına bloke konulduğunu vurguladı.

Bakan Işıkhan'dan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması: SGK olarak takipteyiz

Emeklilik Düzenlemeleri Hakkında

Emeklilik maaşlarıyla ilgili yapılacak düzenlemelere ilişkin sorulara yanıt veren Işıkhan, emeklilik sistemine büyük değişiklikler yapmayı düşünmediklerini ifade etti. Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde bu tür konuların gündeme gelebileceğini, ancak sistemin istikrarını korumak adına dikkatli bir yaklaşım benimsediklerini belirtti.

Bakan, emeklilik dilekçeleri konusunda ise vatandaşların kararına müdahale etme yetkilerinin olmadığını, ancak çalışanların sistemde kalmalarının gelecekteki emekli aylıklarını artıracağını söyledi.

Emeklilik düzenlemesi reddedildi - Güncel - Ege'ye Bakış

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi

Bakan Işıkhan, tamamlayıcı emeklilik sistemi hakkında da herhangi bir çalışmanın olmadığını, işçi ve işverenlerin endişelerini gidermek için sosyal paydaşlarla ortak bir uzlaşı sağlanmadan kamuoyuna bilgi verilmeyeceğini belirtti.

Sonuç olarak, Bakan Işıkhan, emeklilik ve sağlık alanındaki düzenlemelerin dikkatle değerlendirileceğini ve vatandaşların haklarının korunmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *