"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Çikolatadan meyve suyuna: 17 üründe yasaklı maddeler bulundu!

Çikolatadan meyve suyuna: 17 üründe yasaklı maddeler bulundu!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2 Ekim’de duyurduğu sahte ve taklit gıdalar listesi, her geçen gün yeni ayrıntılarla gündemde kalmaya devam ediyor. Kamuoyunda infial yaratan listede bu kez çikolata, meyve suyu gibi ürünlerde yasaklı maddeler tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2 Ekim’de yayımladığı sahte ve taklit gıdalar listesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. Her geçen gün yeni bilgilerle genişleyen listede, tüketicilerin sıkça tercih ettiği ürünlerde yasaklı ilaç maddelerinin bulunması şok etkisi yarattı.

CİNSEL GÜÇ ARTIRICI İLAÇLAR KULLANILDIĞI TESPİT EDİLDİ!

Açıklanan listeye göre, gıda ürünlerinde yasaklı ilaç etken maddeleri olan 'Sildenafil' ve 'Tadalafil'in kullanıldığı ortaya çıktı. Bu maddelerin, çikolatadan meyve suyuna, bonbon şekerden enerji içeceklerine kadar farklı kategorilerde yer alan 17 üründe tespit edildiği bildirildi.

Normalde yalnızca doktor kontrolünde reçeteyle temin edilebilen ve iktidarsızlık tedavisinde kullanılan bu ilaçlar, izinsiz kullanımda ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Baş ağrısı, baş dönmesi, nefes darlığı, görme problemleri ve ışığa hassasiyet gibi yan etkilerinin yanı sıra yüksek dozda alındığında kalıcı hasar, hatta ölüm riski taşıdığı bilinen sildenafil, bazı enerji içecekleri, macunlar ve bitkisel takviyelerde bulundu.

Looking for a Compounding Pharmacy for Tadalafil? - Lakeview Pharmacy of  Racine, WI

HANGİ ÜRÜNLERDE TESPİT EDİLDİ?

Sahte içeriklerin, özellikle bitkisel karışımlı çikolata, ginsengli bonbon şeker, bitki özlü enerji içecekleri, epimedyumlu cezerye ve efervesan tablet gibi ürünlerde yaygın olduğu belirtildi.

Padişah macunu nedir? Nasıl yapılır?Tarifler

Ayrıca, İstanbul Küçükçekmece’de üretilen bir balda da sildenafil içeriği tespit edildi. Padişah macunu, mesir macunu ve ballı bitki macunlarının bazı çeşitlerinde de bu maddelerin bulunduğu açıklandı.

1.582.600+ Meyve Suyu Stok Fotoğrafları, Resimler ve Royalty-Free Görseller  - iStock

Listede, gazlı-gazsız meyve içecekleri, kahveli bitkisel karışımlar ve siyah çay gibi yaygın tüketilen ürünlerin de yer aldı. Özellikle İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlerdeki bazı firmaların üretim yaptığı bu ürünlerin, denetimden geçmeden piyasaya sürüldüğü ifade edildi.

Baş Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

UZMANLAR UYARDI!

Uzmanlar, bu tür sahte içeriklerin tüketilmesinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekiyor. Tüketicilerin, yedikleri veya içtikleri bir üründen sonra baş ağrısı, mide yanması ya da baş dönmesi gibi belirtiler yaşaması durumunda bu ürünleri derhal kullanmayı bırakmaları ve yetkili mercilere bildirmeleri gerektiğini vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *