"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Cuma hutbesinde "Kötülüğe Karşı İyilik" çağrısı yapıldı!

Cuma hutbesinde "Kötülüğe Karşı İyilik" çağrısı yapıldı!

Cuma hutbesinde, iyiliğin önemi ve kötülükle mücadele konusuna dikkat çekildi.

Cuma hutbesinde, iyiliğin önemi ve kötülükle mücadele konusuna dikkat çekildi. Hutbede, "Bize düşen emredildiği üzere iyilikte yarışmaktır" ifadesiyle, toplumsal sorumlulukların önemi vurgulandı.

İslam'ın temel amaçlarından birinin iyiliğin yeryüzünde hakim olması, kötülüğün ise ortadan kaldırılması olduğu belirtildi. "İslam, bunun yolunu bizlere göstermiştir. Bu yol iyiliği emretmek, kötülükten sakındırmaktır." denildi. İyilik ve kötülük arasındaki farkların altı çizildi.

Kur'an-ı Kerim’in, iyiliği imanın, ibadetlerin ve güzel ahlakın merkezine yerleştirdiği ifade edilerek, "İyilikte, takvada ve hayırda yarışmanın emredildiği" hatırlatıldı.

İyiliğin yeryüzündeki en büyük temsilcisi olarak Peygamberimiz Hz. Muhammed'in çalışmaları örnek gösterildi. Hutbede, "Kin ve nefretin esiri olmuş gönülleri, merhametten yoksun vicdanları hikmetle, sevgiyle ve bilgiyle yoğurmuş" ifadeleri kullanıldı.

GÜNÜMÜZDEKİ ZORLUKLARA DEĞİNİLDİ

Günümüzde kötülüğün ve kötülerin insanlığın gündeminde daha fazla yer tuttuğu belirtildi. Hutbede, "Dünyamızı kötülükler kuşatıyor. Yeryüzünü ifsat edenlerin sesi, ıslah etmek isteyenlerden daha fazla çıkıyor" denildi. Bu bağlamda, çocukların ve gençlerin milli ve manevi değerlerden uzaklaştırılmak istendiğine dikkat çekildi.

İYİLİKLE YARIŞMANIN ÖNEMİ VURGULANDI

İyilikte yarışmanın önemine değinilen hutbede, "Bize düşen emredildiği üzere iyilikte yarışmaktır. Durum ve şartlar ne olursa olsun, her daim iyiliği yaşamak ve yaşatmak" çağrısı yapıldı. Ayrıca, gençlerin ve çocukların iyi insanlarla birlikte olmaları için gayret gösterilmesi gerektiği ifade edildi.

Hutbede, "Yeryüzünü iyilik imar edecektir" vurgusu yapılarak, toplumsal sorumlulukların önemi bir kez daha hatırlatıldı. İyilik, sevgi ve merhametin yayılması için herkesin el birliğiyle çalışması gerektiği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *