"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2408 %0.05
37,0400 %0.03
2.304.002 %0.033
3.014,78 0,75
Ara
İşçi Haber Gündem Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen'in ölümünde şok ifade: Ruhunun ufkuna yürüdü ne demek?

Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen'in ölümünde şok ifade: Ruhunun ufkuna yürüdü ne demek?

FETÖ'nün yayınlarında "ruhunun ufkuna yürüdü" şeklinde duyuruldu.

Fethullah Gülen'in ölüm haberi, FETÖ'nün yayın organlarında "Ruhunun ufkuna yürüdü" şeklinde duyuruldu. 15 Temmuz darbe girişimini yöneten terör örgütü, bu ifadeyi kullanarak ölümün acısını hafifletmeyi amaçlıyor.

RUHUNUN UFKUNA YÜRÜDÜ NE DEMEK?

Fetullah Gülen' in ölmüş olması kendi örgüt mensupları  üzerinde büyük hasar oluşturdu. FETÖ örgüt mensupları, Gülen' i tanrısal nitelikler taşıyan bir "mehdi" olarak kabul ediliyordu. Türkiye'yi ele geçirdikten sonra tüm dünyada saltanat kuracağına inanılıyordu örgüt mensupları tarafından.

1996 yılında Gülen'in makalelerinde “ruhunun ufkuna yürüdü” ifadesi kullanıldığı bilinmekte. Bu ifadenin bir mesaj içerip içermediği de tartışma konusu. Çünkü “ruhunun ufkuna yürüdü” ifadesi bir ideolojinin parçası olarak kabul edilmekte. 

FETÖ örgüt mensupları, yayınlarında "ölüm" kelimesinin yerine “ruhunun ufkuna yürüdü” ifadesi, ölümün kaçınılmaz doğasına dini ve felsefi bir yumuşaklık eklemeyi hedefliyor. "Yürümek" ve "ufuk" gibi kavramlarla ilişkilendirilen bu anlatım, ölüm fiilini daha kabul edilebilir, yumuşak bir hale getirilmesi amaçlanıyor.

Fetullah Gülen'in 2024'ten önce ortadan kaldırılmasını planladılar!" -  Gündem Haberleri

FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİ FETULLAH GÜLEN KİMDİR?

Fethullah Gülen, 27 Nisan 1941'de Erzurum’un Pasinler ilçesinde doğmuş ve Türkiye'de FETÖ olarak bilinen terör örgütünün kurucusudur. 1999'dan itibaren Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamaktadır. Gülen'in yönetimindeki yapı, Türkiye'de "Fetullahçı Terör Örgütü" olarak tanımlanmış ve pek çok soruşturma ile dava süreci yaşamıştır. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası birçok örgüt üyesi tutuklanmış ve yargılanmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *