"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2756 %0.03
37,0076 %-0.03
2.267.256 %-1.813
2.991,43 -1,21
Ara
İşçi Haber Galeriler Gündem Sınır Ötesinde: Türkiye'den Suriye'ye Uzanan Ayaklanmalar

Sınır Ötesinde: Türkiye'den Suriye'ye Uzanan Ayaklanmalar

Son günlerde gündemden düşmeyen ve tartışmalara neden olan Kayseri’de Suriyeli bir kişinin küçük bir çocuğa tacizde bulunması üzerine yaşanan olayların ardından Suriye'nin kuzeyinde de bazı gösteriler düzenlendi. Peki bu olaylar, nasıl bir süreç sonrası yaşandı? Detaylar haberimizde...

Sınır Ötesinde: Türkiye'den Suriye'ye Uzanan Ayaklanmalar 1
Türkiye'de başlayan olaylar sonrası Suriye'nin kuzeyinde de gerilim tırmandı!
Sınır Ötesinde: Türkiye'den Suriye'ye Uzanan Ayaklanmalar 2
Geçtiğimiz günlerde Kayseri’de Suriyeli bir kişinin küçük bir çocuğa tacizde bulunduğu iddiaları üzerine öfkelenen halk tepkilerini göstermek üzere eylemler gerçekleştirmişti. Sonraki günlerde ise Suriye'nin kuzeyinde protestolar düzenleyen Suriyeliler Türk bayrağını yakıp tırları ateşe vermişti.
Sınır Ötesinde: Türkiye'den Suriye'ye Uzanan Ayaklanmalar 3
İlk olarak Arap Baharı ile başlayan ayaklanmalar sonrası Suriye'nin yıllar içerisinde içine düştüğü durumda ve yaşanan gelişmelerde, 2015 yılına gelindiğinde Halep artık şiddetli çatışmaların yaşandığı bir merkez haline gelmişti.
Sınır Ötesinde: Türkiye'den Suriye'ye Uzanan Ayaklanmalar 4
2018 yılına gelindiğinde ise ESAD rejimi ülkenin büyük çoğunluğunda hakimiyet kurarken bazı bölgelerde çatışmalar devam etmiş ve Türkiye terör örgütlerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nı devreye almıştı.
Sınır Ötesinde: Türkiye'den Suriye'ye Uzanan Ayaklanmalar 5
Günümüz zamanına bakıldığında Suriye'deki bölgelerin farklı rejim ve gruplar tarafından kontrol edildiği biliniyor. Ancak büyük şehirleri ve stratejik bölgeleri ESAD rejimi elinde tutuyor.
Sınır Ötesinde: Türkiye'den Suriye'ye Uzanan Ayaklanmalar 6
Yaşanan tüm bu süreçlerde diğer ülkelerin etkileri yadsınamaz. Suriye'de iç savaşlar sürerken diğer aktörler ise farklı grup ve rejimlere desteklerini sürdürmeye devam ediyor.
Sınır Ötesinde: Türkiye'den Suriye'ye Uzanan Ayaklanmalar 7
Sınır komşumuz Suriye'de yaşanan bu iç karışıklıklarda Türkiye'nin tutumuna yönelik farklı düşünceler olsa da Türkiye'nin çoklu yaklaşımı ile terör örgütleriyle mücadele sürdürüldü.
Sınır Ötesinde: Türkiye'den Suriye'ye Uzanan Ayaklanmalar 8
Tüm bu iç savaş sonrası Suriyelileri nelerin beklediği az çok tahmin edilebilirken önümüzdeki süreçte meydana gelebilecek ana maddeleri sizler için derledik.

Ülkemizde ve Suriye'de yaşanan olaylar sonrası gerginlik sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Kayseri’de Suriyeli bir kişinin küçük bir çocuğa tacizde bulunduğu iddiaları üzerine çıkan olaylar sıcaklığını korurken bu kez de Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen bazı gösteriler gündeme oturdu.

Yaşananların ardından her kesimden farklı açıklamalar gelirken, İşçi Haber olarak konuya dair detayları, Suriye'de ve Türkiye'de yaşanan süreçleri, Suriye'nin geçmişini, diğer ülkelerin bu süreçteki rollerini ve Türkiye'nin Suriye krizine çoklu yaklaşımını derleyerek sizler için bir araya getirdik. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *