"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
36,9741 %-0.08
2.276.689 %-1.049
3.027,85 0,00
Ara
İşçi Haber Galeriler Yaşam Yaz aylarında içinizi serinletecek 10 içecek tarifi!

Yaz aylarında içinizi serinletecek 10 içecek tarifi!

Yaz sıcağında bunalan bünyeler, bol bol yemek yerine daha çok sıvı tüketmeye yöneliyor. Sıcaktan kaçmak isteyenler de serinletici çözümleri soğuk içeceklerde buluyor. İşte sıcaktan bunalanlara 10 soğuk içecek tarifi...

Yaz aylarında içinizi serinletecek 10 içecek tarifi! 1
ÇİLEKLİ LİMONATA 15-20 adet çilek 3 adet limon 3/4 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su Limonların kabuklarını rendenin ince kısmıyla aldıktan sonra sularını sıkın. Limon kabuğu rendesini bir kase içinde toz şekerle birlikte karıştırarak 1-2 dakika yoğurun. Üzerine limon suyunu ilave edin. Şeker eriyene dek karıştırın. Yıkayıp saplarını ayıkladığınız çilekleri bir blendera alın. Üzerine limonlu karışımı ilave edin. Pürüzsüz olana dek yüksek ayarda karıştırın. Karışımı bir süzgeç yardımıyla süzün. Süzdüğünüz karışıma suyu da ilave ederek bir sürahiye aktarın. Buzdolabında soğuduktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Yaz aylarında içinizi serinletecek 10 içecek tarifi! 2
YEŞİL DETOKS SMOOTHIE 1/2 adet elma 1 adet kivi 1 adet salatalık 3 dilim taze zencefil 1 avuç ıspanak yaprağı 1 adet limon suyu 1 su bardağı soğuk su Tüm malzemeyi karıştırıcıya koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırıp servis edin.
Yaz aylarında içinizi serinletecek 10 içecek tarifi! 3
REYHAN ŞERBETİ 2 bağ taze reyhan 1,5 su bardağı toz şeker 4 litre sıcak su 1 adet limonun suyu 2 adet çubuk tarçın 8 adet karanfil Taze reyhanları şekerle birlikte bir kaba alın. 3-4 dakika ovun. Hazırladığınız harcı derin bir tencereye aktarın. Üzerine sıcak su, tarçın çubuğu, karanfil, limon suyunu ekleyip karıştırın. Karışımı soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin. Servis etmeden önce süzdürün ve servis esnasında bol buzla birlikte servis edin.
Yaz aylarında içinizi serinletecek 10 içecek tarifi! 4
ERİK GAZOZU 750 gram anjelik erik 1 su bardağı toz şeker 1 adet soda Eriklerin çekirdeklerini çıkartın ve iri iri doğrayıp orta boy bir tencereye aktarın. Tencereye şekeri de ekleyip ocağın altını orta ateşte açın. Erikler yumuşayıp sularını saldıktan sonra ocağın altını kısın ve erikler tamamen yumuşayana kadar pişirin. Karışımı karıştırıcıdan geçirip sıcakken kavanoza alın ve kapağını kapatın. Bir bardağa 1 kaşık kadar bu sostan koyun. Üzerine maden suyunu ekleyin. Bol buzla servis edin.
Yaz aylarında içinizi serinletecek 10 içecek tarifi! 5
KAVUN SÜBYESİ 1 adet büyük boy kavunun çekirdekleri 2 su bardağı su Buzdolabında bekletip ya da süzdükten sonra hemen servis edebilirsiniz. Çıkan sütten tatlı da yapabilirsiniz.
Yaz aylarında içinizi serinletecek 10 içecek tarifi! 6
ÇİKOLATALI MILKSHAKE 2 tatlı kaşığı kakao 3 tatlı kaşığı toz şeker 80 gram bitter çikolata 200 ml. krema (1 su bardağı) 200 ml kremayı uygun bir kaseye alarak çırpma teli yada mikser yardımı ile hafifçe kabartın. 3 tatlı kaşığı şekeri de kabardıktan sonra ilave edin ve son bir kez çırpın. 80 gram benmari usulü erittiğiniz çikolatayı bu karışıma ilave edin ve spatula yardımıyla söndürmemeye gayret ederek karıştırın. 2 tatlı kaşığı kakaoyu da ilave edip karıştırmaya devam edin. Çikolatanızın bir kısmını kaşığa alarak bardağınızı zevkinize göre süsleyin. Bardağa karışımı ilave edin ve içeceğiniz hazır.
Yaz aylarında içinizi serinletecek 10 içecek tarifi! 7
NANELİ AYRAN 250 gram yoğurt 1/4 adet taze nane 1 çay kaşığı tuz 4 su bardağı su Karıştırıcıya yoğurdu ekleyin. Naneyi ve tuzu da ekleyin. Suyu üzerine ilave edin. 1-2 dakika karışana dek hızlı devirde çekin. Soğuk şekilde servis edin.
Yaz aylarında içinizi serinletecek 10 içecek tarifi! 8
KAYISI HOŞAFI 200 gram kuru kayısı 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1-2 damla limon 1/2 su bardağı toz şeker 1 litre su Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp kıvam alana kadar kaynatın. Kayısıları isteğe bağlı olarak doğrayın ya da bütün halde bırakın. Kaynayan suya kayısıları ve üzümleri ekleyin. 20 dakika kadar kaynatın. Ardından ocaktan alıp dinlendirin. Ilıyınca buzdolabına koyup soğuyunca tüketebilirsiniz.
Yaz aylarında içinizi serinletecek 10 içecek tarifi! 9
KIZILCIK ŞERBETİ 500 gram kızılcık 1,5 litre sıcak su 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil (arzuya göre) 1 adet çubuk tarçın Kızılcıklarınızı güzelce yıkayın ve süzülmeye bırakın. Tencereye 2 lt su, şeker ,tarçın ve kızılcığı alarak kaynatın. Yumuşayıp ,rengini verince süzün. Dolaba kaldırıp soğuk olarak servis edin.
Yaz aylarında içinizi serinletecek 10 içecek tarifi! 10
SOĞUK KAHVE 250 ml. süt (soğuk) 1 yemek kaşığı filtre kahve (granül kahve tercih edebilirsiniz) 10 kalıp buz küpü Demlenmiş kahveyi bardaklara paylaştırarak soğumaya bırakın. Sütünüzü french press ya da herhangi bir köpürtücü ile köpürtün. Kahvelerin üzerine paylaştırın. Buz ilave ederek servis edin.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *