Kadıköy’de kazanan çıkmadı. Haftanın ve sezonun en önemli maçlarından olan dev derbi de iki ezeli rakip Fenerbahçe ve Galatasaray yenişemeyerek maçı 1-1’lik skorla berabere tamamladı. Bu sene belki de tek iyi unsuru olan taraftarının müthiş desteği ile maça başlayan Fenerbahçe beklenen Kadıköy baskısını rakibi üzerinde kuramadı. Galatasaray ise rakibine göre daha sakin ve ayağa pas yaparak sabırlı oyunu tercih etti. Orta saha mücadelesi ile geçen müsabakada ilk yarıda ki kırmızı kart pozisyonuna kadar pekte heyecanlı ve keyifli bir müsabaka izleyemedik. Gergin ve sert bir maç olmayışı bir nebze teselli oluyordu. İlk yarının son dakikasında Hasan Ali’nin Diagne’yi düşürmesi ile hakem Ali Palabıyık önce sarı kart gösterdi. Fakat VAR hakemlerinin devreye girmesi ile pozisyonu tekrar izleyen Palabıyık kartın rengini değiştirerek Hasan Ali’yi oyun dışına gönderdi. Bu dakikadan sonra daha keyifli bir karşılaşma olacağı en azından pozisyonlar olacağı aşikârdı. Nitekim de öyle oldu ve ikinci yarıda Galatasaray topa daha fazla sahip olarak pozisyonlar bulmaya başladı. Skrtel’in sakatlanarak tedavisinin saha dışında yapıldığı 66. Dakikada 9 kişilik rakbini avlayan Aslan, Onyekuru’nun kafa golü ile 1-0 öne geçti. Özellikle bu dakikadan sonra kontrolü kaybeden Ali Palabıyık’ın bazı kararları kafalarda soru işareti oluşturmaya başlarken Galatasaray’ın golünden 5 dakika sonra Elif Elmas sahneye çıkarak skoru 1-1’e getirdi. Golden sonra VAR hakemleri ile iletişime geçen Ali Palabıyık, VAR hakemlerinden yeterli tavsiyeyi alamadığı için pozisyonu tekrar izleme gereği duymadı. Bu denli önemli karşılaşmada hele de VAR varken, tekrar izleme şansı varken, pozisyon ile ilgili soru işaretleri oluşmuşken hakkaniyet açısından son karar mercii olarak izlemesi gerekirdi. Yapılan bu hata ile maçın önüne geçilmiş olsa da Galatasaray’ın bu pozisyonun arkasına sığınmaması gerekir. Ne kadar derbi atmosferi ve deplasmanda oynanan bir karşılaşma olsa da Fenerbahçe’yi tarihinin en kötü sezonunda eksik yakalamışken mağlup etmeyi bileceksin. En azından o oyunu oynayacaksın. Ama Galatasaray’da bugün bu oyunu göremedik. Bu sonuçla şampiyonluk yolundaki rakibi Başakşehir ile arasında ki puan farkını hafta başına göre 5 puana indiren Galatasaray da, bu maç kazanılamayan 2 puan olarak yazar.

 Fenerbahçe’nin golünden sonra topa yine fazlasıyla sahip olan Galatasaray ve kontra ataklarla tehlikeler oluşturmaya çalışan Fenerbahçe kalan dakikalarda gol bulamadı. Maç sonunda yenilmeyen Fenerbahçe olarak Sarı Lacivertlilerde sevinç yaşanırken, Galatasaray’da ise “bu sene de olmadı” hüznü yaşandı. Altında ki rakiplerinin puan kazanamaması ile tehlikeli bölgeden bir adım daha uzaklaşan Fenerbahçe için zorlu maçları öncesi haftayı kârda bitirdi diyebiliriz. Hatta kayıp sezonda dahi Galatasaray’a kendi sahalarında yenilmeyerek fazlasıyla teselli olduklarını da görebilmekteyiz.

Son söz olarak; karşılaşmanın öncesinde ve sonrasında yaşanan ufak tartışmaları göz ardı edersek, futbol kuralları içerisinde sert geçen bir oyun sonucu dostluğun kazandığını, verdiği veremediği kararlar ile Ali Palabıyık’ın kaybettiğini söyleyebiliriz.