Süper Lig de Lefter Küçükandonyadis sezonunun son virajına, son rampasına veya başka bir ifade ile son düzlüğüne gelmiş bulunmaktayız. Takımlar önlerinde ki hedefler için motivasyonlarını en üst seviyeye çıkarmış durumdalar. Puan durumuna baktığımız zaman hemen hemen hedefsiz bir takım bulunmamakta. Hem zirve yarışında hem de küme potasında kıyasıya mücadele devam etmekte. Orta sıralarda ki takımların da Avrupa kupalarına katılma ve riskli bölgeden tam manası ile uzaklaşma hedefleri mevcudiyetlerini korumakta. Bu çerçevede 29. Hafta maçlarına baktığımızda önümüzde güzel futbol hikayeleri bizlere göz kırpmakta.

***

İlk olarak zirvenin ilk iki sırasına sahip Galatasaray ve Başakşehir maçlarından başlayalım. İki takımın bu hafta ki karşılaşmaları benzer bir hikayeye sahne olacak gibi. İki takımda şampiyonluk yürüyüşünde kazaya uğramak istemiyor. İki takımda kendi sahasında oynayacak. Galatasaray’daki taraftar gücü, atmosfer ve saha baskısı Başakşehir’e göre çok üst seviyede. Galatasaray cumartesi günü Kayserispor ile oynuyorken Başakşehir ikinci yarının flaş takımı Çaykur Rizespor’u Pazar günü ağırlayacak. Hem Kayserispor hem Rizespor Ligimizin dişli ve sıkı takımlarından. Dolayısıyla zirve yarışında ki takımlar bu hafta özellikle ilk golü bulana kadar ziyadesiyle zorlanacaktır. Çünkü rakipleri kolay pes edecek takımlar değiller. Golü düşünen ve en az 1 puan için gelecekler. Fırsat bulursalar kazanmak için oynayacaklar. Hem Galatasaray hem Başakşehir şanslarının yaver gitmesi ile çok net skorlarda alabilirler. Ama bu son düzlükte bir sıfır olsun bizim olsun mantığı her zaman ön plana çıkmaktadır. Bu tarz skorlara da hazırlıklı olmalıyız.

***

Ligin en formda takımlarından olan Beşiktaş Sivas deplasmanına çıkıyor. Son maçında lideri, ondan önce de ikinci yarının lideri Rizespor’u deviren Beşiktaş, Sivas deplasmanında bir kazaya uğrayabilir. Fakat Sivasspor’un istikrarsız görüntüsü ve bu sene kendi sahasında önceki senelere göre fazla puan kaybetmesi Beşiktaş’ın buradan da kayıpsız döneceğine işaret. Beşiktaş eğer kendisi gibi oynarsa ve kaliteli ayakları pazartesi akşamı gününde olursa yiğidolardan 3 puanı alacaktır. Yönetimin taraftarın hocasının ve futbolcularının kafa olarak rahat olması Beşiktaş’ı bu karşılaşmada birkaç adım önde tutmaktadır. Sivasspor ise tehlikeli bölgeden bir iki adım önde bulunmasından dolayı var olan kredisini bu hafta kullanabilme psikolojisine girebilir.

***

Trabzonspor’da rövanş, intikam sesleri. Özellikle taraftarlar arasında ilk yarıdaki Malatyaspor deplasmanından alınan beş sıfırlık mağlubiyet sonrası bu sesler yükselmeye başladı. Fakat bugün ki Trabzonspor’un oluşumunda o maçın etkisi çok büyük. Ligin ilk yarısında ki karşılaşmadan sonra Trabzonspor’da Onur ve Burak kadro dışı bırakılmıştı. Yönetiminde önceki yönetimlere nazaran bu sefer otoriteden yana tavır alması ve Ünal hocanın yanında bulunması ile Trabzonspor’da futbolcu hegemonyası sona ermişti. Dolayısıyla Trabzonspor taraftarlarının aslında Malatyaspor’a teşekkür dahi etmeleri lazım. Formda bir Trabzonspor ile ilk yarıya göre güç ve istikrar kaybetmiş bir Malatyaspor karşılaşmasında ev sahibi takımın avantajlı konumda olduğunu söyleyebiliriz. Taraftarı ile bütünleşecek Karadeniz Fırtına’sının maçı rahat kazanabileceğini öngörmekteyiz.

***

Derbi yorgunu Fenerbahçe Alanya deplasmanında çok zorlanacaktır. Mehmet Ekici, Hasan Ali ve Soldado’nun kart cezalısı Moses’inde sakatlığının olması sebebiyle Fenerbahçe için Alanya deplasmanından alınabilecek bir puan bile çok önemlidir. Diğer taraftan Sergen Yalçın’lı Alanyaspor çok iyi bir form grafiği yakalamış durumda. Geçen hafta eksik kalmasına rağmen Malatya deplasmanında iyi oyun sergileyerek puan ile dönen Alanyaspor ile yine eksik kalarak derbiyi kaybetmeden geçiren Fenerbahçe arasında ki müsabakada ibre Alanyaspor’dan yana.

***

Küme düşme potasında ki maçlara baktığımız zaman, Akhisarspor’un kendi sahasında Antalya’yı konuk edeceği karşılaşmada ev sahibi takımın maçtan galibiyet ile ayrılacağını beklemekteyiz. Kasımpaşa Bursaspor maçında Bursaspor bu sene deplasmanda ki ikinci galibiyetini alabilir. Göztepe Erzurumspor maçı için ise bir şey demek çok zor. Üç ihtimalli bir karşılaşma olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hedeflerin, sıralamaların biraz daha şekilleneceği futbol dolu bir hafta sonunda güzel ve keyifli maçlar izlemek ümidi ile beklemeye geçiyoruz.