Zirveyi ilgilendiren karşılaşmada Beşiktaş Süper Ligin lideri Başakşehir’i ağırladı. Maça hızlı ve baskılı başlaması beklenen Beşiktaş bu beklentiyi ilk yarıda karşılayamadı. Başakşehir ise liderlik koltuğunda uzun süre oturmasının tesadüf olmadığını bir kez daha gösteren bir ilk yarı performansı sergiledi. Özellikle ilk 15 dakikadan sonra kontrolü eline alan Başakşehir bir çok pozisyona girmesine rağmen Robinho’nun ayağından sadece tek gol bulabildi. Sabırlı oyun ve bol pas anlayışını Beşiktaş deplasmanında rakibine kabul ettiren Başakşehir, hiç beklemediği bir anda duran toptan kalesinde golü gördü. Atiba’nın bu golü Beşiktaşı adeta hayata döndürdü. Öyle ki ilk yarının son dakikalarında gelen bu gol ikinci yarıda bambaşka bir Beşiktaş’ın ortaya çıkışının fitilini ateşledi. Şenol Güneş’in hamleleri Abdullah Avcı’nın hamlelerine göre daha fazla etkin olunca maçın ibresi iyiden iyiye Beşiktaş’a döndü ve ikinci yarının başı diyebileceğimiz bir dakikada usta golcüsü Burak Yılmaz ile Kartal uçmaya başladı. Taraftarının da desteğini arkasına alan Beşiktaş ligin lideri Boz Baykuşları eli boş göndererek zirve ile arasında ki puan farkını 8 e indirdi. Bu sonuç yarın ki derbinin önemini zirvede ki yarış açısından bir kat daha artırdı.

Şenol Güneş’in özellikle Milli Takım ile anlaşmasından sonra rahatladığını ve bunun da takımına yansıdığını görebilmekteyiz. Beşiktaş yönetiminin ve taraftarlarının bu durumu olgunlukla karşılaması takımın performansının artmasında büyük bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Ligi nerde bitirebilecekleri şimdiden merak konusu olmuş durumda.


Bursa’da çöküş, Trabzon’da çıkış tam gaz…

Haftanın açılış karşılaşmasında kötü performansına son vermek için Mesut Bakkal ile anlaşan Bursaspor siftah peşindeydi. Fakat karşılarında son 3 maçını kazanan bir Trabzonspor vardı. Mücadele gücü çok yüksek geçen karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Karşılıklı cılız ataklarla geçen karşılaşmada duran toplar ön plana çıkmaya başlasa da beklenen gol gecikti. Nitekim ikinci yarıya genç yıldızı Abdülkadir Ömür’ü oyuna alan Ünal Karaman meyvesini aldı. Yerli Messi olarak isimlendirilen Abdülkadir Ömür’ün ceza sahası dışından attığı jeneriklik gol ile Trabzonspor öne geçerek skoru korumayı maç sonuna kadar başardı. Bu galibiyet ile 4 te 4 yapan Bordo Mavililer kötü oynasa da kazanmayı başardı. Trabzonspor’da her şeyden önce öne çıkan aile ve arkadaşlık ortamı özlenen sempatik Trabzonspor’u bize sunmaktadır. Özellikle genç oyuncuların öz verili oyunları, kendilerini geliştirmeleri ülkemiz futbolu açısından da çok önemli.

Bursaspor cephesinden bakıldığında durum pek iç açıcı değil. Takım olarak kazanmayı unutmuş durumdalar. Hücum gücü olarak çok zayıflar ve gol atmakta ziyadesiyle beceriksizler. Bu durum Bursaspor’un ligde kalabilmesi için pek yeterli gibi gözükmüyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen taraftarın takıma sahip çıkması desteklemesi takdire şayan bir durum. Şampiyonluk yaşamış bir camianın bu durumda olması üzücü. Ligin sonunda ligi nerede bitirecekleri, çekirgenin 2 sezon önceki gibi yine zıplayıp zıplayamayacağını hep beraber izleyip göreceğiz.