İşçi Haber uzun bir süredir EYT konusunda kamuoyu oluşturmak için destek veriyor. EYT mağdurları zaten bu durumun farkındadır. En fazla EYT haberi yapan haber portalı belki de www.iscihaber.net olarak bizleriz. 

Özellikle EYT'nin Maltepe mitinginde 1 Milyonu aşkın insanı onlarca vilayetimizden o alana toplamasının siyasiler için ciddi bir mesaj olacağını düşünmüştük. Seçimden önce EYT yasasının çıkmasını bekliyorduk ki bu olmadı. 

Ancak EYT Tüm Türkiye'de faaliyetlerine devam ediyor. Miting alanında dernek başkanı sayın Gönül Boran ÖZÜPAK ile konuştuğumuzda "mücadelemiz sonuç alınana kadar devam edecek" demiş ve kararlılığını ifade etmişti.

Ali Tezel Şoku! 

Herşey aslında iyi gidiyor derken, gazeteci Ali Tezel dün geceki twitleriyle bizleri de şok etti. Attığı twitlerde açıkça başkanın kendisini aradığını ve EYT içerisinde istemediğini yazıyor hatta yeni bir EYT topluluğu örgütleyeceğini de ifade ediyordu. 

Daha sonra Gönül hanım, yaptığı açıklamalarla durumu açıklığa kavuşturmuş ve Ali Tezel'e çok sert cevap vermişti! 

Olaylara dışarıdan bakan bir gözlemci gazeteci olarak şunu söylemeliyim ki başkan Gönül hanım ve ekibinin bu mücadele için döktüğü ter ve emeğe ihanet edilmiş olur. Hiç kimsenin bu büyük emeğe haksızlık ve saygısızlık yapma hakkı ve haddi yoktur.  Ali Tezel için kendi köşemde EYT davasına yıllardır verdiği destek için özel olarak teşekkür etmiş biriyim. Ali Tezel'i sevmeyen, ona düşmanlığı olan biri değilim. Ancak son twitleri kesinlikle tasvip edilemez. 

Ali Tezel başta Gönül hanım olmak üzere bu uğurda emek vermiş tüm EYT'lilere kanaatimce bir özür borçludur! 

***

Seçimlerin iptaline neden karşıyım?

Türkiye 31 Mart'ı geride bıraktı ancak yankıları hala devam ediyor. Özellikle İstanbul'daki karmaşa aslında herkesi yormuş durumda. Son yılların en zorlu seçim sürecini yaşadık. Kutuplaştırmaların, ötekileştirmelerin, konsolidasyonların, hakaretleşmelerin haddi hesabı yoktu bu seçimlerde. Haliyle ülke hem maddi hem manevi açıdan yoruldu. 
Ülke olarak bölgemizde yeni emperyal planların ortaya konduğu şu nazik süreçte enerjimizi ekonomi ve dış politik sorunlara vermemiz gerektiğini düşünüyorum. 

Bir an önce seçimleri bir kenara bırakıp önümüze bakmalıyız. Yoksa biz birbirimizle uğraşırken daha mühim konuları ıskalayarak ülkemizin bekasına gerçekten zarar vereceğimizi düşünüyorum. 

***

"Demokrasi bir Demopedidir"

 

Rahmetli üstat Cemil Meriç'in sevdiğim bir sözüdür. Demokrasi bir demopedidir. Demokrasilerde aslolan iktidarların sandıklarla gücünü ve meşruiyetini perçinleştirmesi değildir. Seçimlerle beklenen daha fazla toplumsal adalet, daha fazla çoğulculuk, daha fazla şeffaflık, iç huzur, barış ve sükunettir...

Eğer seçim yapıp birbirimizle kavga etmeye devam edeceksek, seçimler bile meşruiyetini yitirebilir. Bu bastığı dalı kesen adamın hikayesine döner. 

Demokratik kurumların yıpratılması, hukukun aynı durumlarda farklı yürütülmesi, ülke yönetiminde katılımcılığın ve şeffaflığın dikkate alınmaması adalet duygumuzu ve kurumlara olan güvenimizi temelinden sarsacaktır. 

***

Yeni Parti kurulur mu?

Son seçimlerin Ak Parti açısından sıkıntılı geçmesi, yeni parti kurulması iddialarını güçlendirdi. Haberler ve gizli bilgiler her yerde artık yüksek sesle konuşulmaya başlanmış durumda. Kulislere göre Ali Babacan önderliğinde bir parti yakın zamanda kendini deklare edecek ve yola çıkacak. Hatta İstanbul'daki seçim sonuçlarına göre pozisyon alınacağı bile söylentiler arasında. Öyle ki seçimler iptal edilirse parti kuruluşu Haziran sonrasına kalacak ancak seçimler iptal olmaz ve YSK mazbatayı Ekrem İmamoğlu'na verirse Haziran'ı beklemeden yeni parti yola çıkabilir. 

Siyasette bir gün bile çok büyük süre. Bunu bazı belediye başkanlarının geceden sabaha isimlerinin listelerden kaldırıldığını gördüğümüzde bir kez daha anlamıştık. 

Ne olursa olsun ülkemiz için hayırlı sonuçlar vermesi tek ümidimiz.